אני אוהב חגים. זהו, אמרתי את זה. יש משהו בחגיגיות שעושה לי כיף. זה לא קשור אם יש חופש או אין. גם כשאין אני אוהב את האווירה החגיגית שמרחפת באוויר.
האהבה שלי לחגים היא גם חוצת גבולות. אני לא בוחל גם בחגים מן הגולה אם יש בהם משהו כיפי. ההוכחה הניצחת לזה היא פרקי החגים בכל סידרה אפשרית שהם תמיד הפרקים הכי כיפיים בעונה. החל מפרקי ליל כל הקדושים בבאפי קוטלת הערפדים (עם השד הנורא גחנר), פרקי חג ההודיה בחברים ואפילו פרקי חג המולד בימי בברלי הילס 90210.
בתקופת החגים גם יוצאים לא מעט סרטי ילדים. חלקם הגדול כשלונות נחרצים שרק נועדו לעשות כמה ג'ובות בקופות בלי שום איכות אמיתית, אבל יש גם סרטים מצויינים. אחת הקלאסיקות של כל הזמנים מבחינתי היא "הסיוט שלפני חג המולד" העתיק אך הטוב. מחכה כבר לראות אותו עם הילדות הגדולות.

מגשרים בין ליל כל הקדושים וכריסטמס
למעשה תמיד חלמתי לחגוג את ליל כל הקדושים. זה כמו פורים (בלית ברירה החג הכי מוצלח 'שלנו') אבל עם טוויסט של אימה. תמיד רציתי להכין מנורת Jack-O-Lantern מדלעת למרפסת הקדמית (חבל רק שאין פה דלעות מגניבות כאלה או שאין לי מרפסת קדמית…).
עכשיו אנחנו בדיוק בתקופה שבין החגים. חנוכה נגמר לא מזמן ובקרוב מתחיל כריסטמס! כריסטמס הוא אחד החגים החביבים ביותר על מי שעובד עם לקוחות מחו"ל (הייטק…) – זאת התקופה שכל הלקוחות לוקחים שבועיים חופש ונותנים לנו קצת לנשום ולהשלים פערים.
כמובן יש את אלה שיבואו ויתחילו ללכלך על החגים הזרים. ההוא היה אנטישמי וההיא אמרה ככה ופה ושם…
ומצד שני יבואו המתפלספים – זה לא קריסטמס זה נוביגוד. וזה לא נוביגוד זה נוביי גוד בשתי מילים. ונוביי גוד זה בכלל הסילבסטר שהיה שונא יהודים מדופלם וצריך לקרוא לזה בכלל New Year's וכו' וכו' וכו'… (אפרופו נוביי גוד נתקלתי היום ביוזמה להפוך אותו למנהג ישראלי).
אבל אני אומר למה לא פשוט ליהנות? אם אפשר לחגוג אז בואו נחגוג! ולכבוד החגיגה דאגתי לעוגיות כריסטמס/נוביי גוד/ניו יירז/סנטה קלאוס/פסטיבוס/אבוללה. אלה עוגיות טבעוניות אבל הן כל כך מוצלחות שלא תבחינו בזה! והן גם פשוטות להכנה!
עוגיות קריסטמס טבעוניות
מצרכים:
110 גרם מחמאה בטמפ' החדר (אפשר לרכך במיקרו 10-15 שניות אם הרגע הוצאתם מהמקרר)
½ כוס אבקת סוכר
2 כפות תערובת תחליף ביצה*
1 כפית תמצית וניל
¼1 כוסות קמח לבן
קורט מלח
* לתערובת תחליף ביצה ערבבו 1 כף קורנפלור+½ כפית אבקת אפיה + ½ כפית קרם טרטר עם 2 כפות מים. אם אין קרם טרטר – לא סוף העולם, פשוט תערבבו בלי.
הכנה:
בקערת מיקסר, טרפו ביחד מחמאה ואבקת סוכר עד שמתאחד (אפשר במיקסר ידנו או במיקסר שולחני עם מערבל גיטרה).
נוסיף את תערובת תחליף הביצה הווניל והמלח וניתן למיקסר לעבוד עד להטמעה.
נוסיף את הקמח בהדרגה (כל פעם רבע כוס) עד להטמעה.
את הבצק שהתקבל נעטוף בניר נצמד ונכניס למקרר לשעה.
כעבור שעה, נוציא את הבצק ונחצה ל-2. חצי אחד נחזיר עטוף למקרר. את החצי השני נלוש מעט לריכוך ונרדד על משטח מקומח קלות. הבצק עשוי להקרע מדי פעם – לא נורא, הצמידו ביחד את החלקים והמשיכו לעבוד.
נשתמש בקורצנים לבחירתנו. לכבוד החגים שלא שלנו בחרתי בסט קריסטמס חמוד שמצאתי באליאקספרס. כמובן שתוכלו לבחור בכל צורה שתחפצו. מומלץ שהעוגיות לא יהיו יותר מדי גדולות…
אחד הדברים היותר כיפיים זה לתת לילדות לעזור לרדד ולקרוץ את העוגיות…
נסדר את העוגיות בתבנית מרופדת בניר אפיה. לא צריך להשאיר הרבה מקום – הן לא מתרחבות באפיה.
לפני האפיה נכניס את העוגיות הקרוצות עם התבנית ל-10 דקות במקרר לצורך התייצבות…
בינתיים נחמם את התנור ל-150° ונרדד ונקרוץ את החצי השני של הבצק. לאחר 10 דקות במקרר נעביר את התבנית לתנור ל-10 דקות בדיוק. לא נרצה שהעוגיות יאפו יתר על המידה ויהיו קשות מאוד.
להכנת ה"רויאל אייסינג" נערבב בקערה חצי חבילת אבקת סוכר עם כפית מים ונערבב. נוסיך כל פעם טיפה או שתיים ונערבב לקבלת מרקם אחיד וסמיך. לא נרצה שיהיה נוזלי מדיי. אפשר להוסיף מעט צבע מאכל כדי להתאים לקישוט הרצוי.

אבקת סוכר עם מעט מים

לאחר הוספת המים וצבע מאכל
את האייסינג שקיבלנו נעביר לשקית זילוף עם טיפ #2 ונקשט את העוגיות כאוות נפשנו 🙂
אז שיהיו מועדים לשמחה!
פינגבק: 5 שלבים לעוגיות רויאל אייסינג מושלמות | אבא, בא לי
פינגבק: 6 דברים לעשות בבית בחורף שהם פחות מסובכים ממה שנראה לכם | אבא, בא לי
פינגבק: 6 דברים לעשות בבית בחורף שהם פחות מסובכים ממה שנראה לכם | אבא, בא לי