אתר זה הוא חלק מקבוצת הכוורת
כבר זמן רב שאני מפנטז על עוגיות רויאל אייסינג צבעוניות ושמחות, אבל חששתי שזה נורא מסובך. בינתיים צפיתי בסרטוני אתה צינור (youtube) ואגרתי כלי עבודה לרויאל אייסינג – צנתרים, שקיות זילוף, צבעי מאכל וכו'. לבסוף החלטתי שמספיק לפחד והגיע הזמן לקפוץ לאייסינג העמוקים 🙂 לשמחתי גיליתי שזה פחות נורא ממה שחשבתי! ולשמחתכם – אספתי כמה עצות ולהלן המדריך לרויאליסט/ית המתחיל/ה!
לפני הכל אבל צריך עוגיות כדי שנוכל לקשט אותן במיטב הרויאל אייסינג… אז אתם מוזמנים להשתמש במתכון עוגיות החמאה או במתכון העוגיות הטבעוניות*
כאן השתמשתי בחותכן בצורת סוכריה שהזמנתי לי מבעוד מועד.
יש להכין את העוגיות מבעוד מועד. השתמשו באחד המתכונים לעיל והשתמשו בחותכנים האהובים עליכם.
מסדרים יפה בתבנית, מכניסים למקרר ל-10 דקות לפני האפיה ואופים בהתאם למתכון.
לרויאל אייסינג:
120 גרם אבקת סוכר
2 כפות אבקת מרנג
4 כפות מים
שלב ראשון – הכנת הרויאל אייסינג
בזמן שהעוגיות מצטננות לחלוטין לאחר האפייה נכין את הרויאל אייסינג. נכניס את כל רכיבי הרויאל אייסינג לקערת מיקסר ונפעיל עם המקציף למשך 7-10 דקות עד שנוצרות פסגות בהירות.
שלב שני – צביעת האייסינג והגעה לסמיכות הנכונה
כעת ניתן לחלק לקעריות וכל קערית לצבוע בצבע הרצוי לקישוט. כמו כן נוסיף מעט מים (כל פעם טיפות בודדות) עד שהאייסינג יגיע למרקם שהוא מספיק נוזלי לעבור בצנתר קטן אך לא דליל מדי שיישפך. חשוב לזכור שבגלל אבקת המרנג המכילה אלבומין יש לקרם האייסינג נטייה להתייבש מהר על כן נדאג שהקרם יהיה מכוסה בניילון נצמד או סגור היטב בשקית זילוף כל עוד לא מתעסקים איתו.
ככלל, הסמיכות שאתם רוצים להגיע אליה במקרה זה נקראת רויאל אייסינג 15 שניות – fifteen second royal icing – משמע שאם נעביר כף באמצע האייסינג הוא יחזור לעצמו תוך 15 שניות. אם חוזר יותר מהר משמע שהוא נוזלי מדי (אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר כדי להסמיך). אם חוזר לאט יותר משמע שהוא נוקשה ומתאים יותר לקישוטים מעוצבים (כגון עלי פרחים, מסגרות מעוצבות וכו') ובמקרה הצורך אפשר להמשיך לדלל במים (ממש בעדינות!) עד למרקם הרצוי.
שלב שלישי – חלוקה לשקיות זילוף
כשהגענו לסמיכות והצבע הרצויים, נעביר את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק (אני משתמש במספר 2 של ווילטון או אטקו, לפרטים עדינים אפשר גם להשתמש בצנתר מספר 1). כדי להעביר את האייסינג לשקית הזילוף ניתן להניח את שקית הזילוץ בתוך כוס גבוהה ולקפל את הדפנות כלפי חוץ. אפשרות נוספת היא להחזיק את השקית פתוחה סביב האגודל והאצבעות המונחות במנח C. אפשר לראות דוגמה לזה בתמונה למטה עם דוגמנית הבית 🙂
תשתדלו שהאייסינג לא יפספס את השקית ויימרח על כל השולחן.
וכמובן לא לשכוח להכניס את הצנתר לפני שמוזגים את האייסינג אחרת הלך עליכם…

אין כמו להיעזר בילדים להכנת העוגיות ולקישוט. בתמונה – אמא של שבת עוזרת לסבא של שבת להכין עוגיות לחברים בגן
כשכל הצבעים של הרויאל אייסינג הועברו לשקיות זילוף ניתן לגשת למשימת הקישוט…
שלב רביעי – Outlining ו – Flooding
כדי לקשט, נתחום תחילה את הצורה אותה אנו מעוניינים למלא בקו אייסינג בהיקף (1) פעולה זאת נקראת Outlining שמשמעו ציור קו ההיקף החיצוני של הצורה. לאחר מכן נזלף רויאל אייסינג באיזור התחום (2) ולבסוף נשתמש בקיסם מחודד כדי לפזר את האייסינג באופן אחיד עד הגבול שתחמנו בתנועות סיבוביות (3). פעולה זאת נקראת הצפה – flooding
קיימות שתי גישות לפעולה זאת – גישה אחת טוענת כי את ההיקף יש לתחום עם אייסינג בסמיכות קשה יותר ופחות נוזלית מאשר המילוי כדי למנוע נזילה של האייסינג מחוץ לצורה. בעוגיות מסוג זה בד"כ ניתן לראות הבדל בין הקו התוחם למילוי. הגישה השניה אותה אני מעדיף היא לתחום ולהציף באותה סמיכות של רויאל אייסינג ורויאל אייסינג 15 שניות אידיאלי לצורך כך. בעוגיות אלה הקו ההיקפי והמילוי מתמזגים יחד בצורה מושלמת.
שלב חמישי – קישוטים מתקדמים
כעת נוכל להמשיך ולקשט במספר דרכים – ניתן לפזר קישוטים מעל הרויאל אייסינג בשלב זה שהוא עוד רטוב (לדוגמה סוכריות קישוט, סוכר צבעוני וכו') אפשרות נוספת היא קישוט "רטוב על רטוב" – מזלפים בצבע נוסף על הצורה המקורית כשהיא עוד רטובה ובעזרת הקיסם יוצרים דוגמאות. אפשרות אחת היא ליצור נקודות בצבע שני ובעזרת קיסם לדקור אותן במרכז ולמשוך החוצה. הפעולה יוצרת אפקט של עלה כמו בתמונה:
אפשרות נוספת היא ליצור פסים לאורך העוגיה במספר צבעים. לאחר מכן ניקח קיסם ונמשוך לרוחב כל העוגיה פסים פסים בהפרש של כסנטימטר. לאחר מכן בין על שני פסים שיצרנו נעביר את הקיסם בכיוון הנגדי ליצירת דוגמת זיגזג. טכניקה זו ממש לא מורכבת אך יוצרת רושם רב. מנסיון… 🙂
וזהו העקרון. ממשיכים לעצב ככל העולה על רוחכם.חשוב – לאחר העיצוב יש לתת לרויאל אייסינג לפחות 12 שעות להתקשות ולהתייבש (לי לקח אפילו יותר מזה).
* יש לציין כי אבקת המרנג אינה טבעונית כיוון שמכילה אלבומין ממקור חלבון ביצה
מבטיח להמשיך לשחק עם אייסינג ולהעלות מדריכים נוספים על טכניקות ורעיונות!
בתיאבון!
♥
אתר זה הוא חלק מקבוצת הכוורת
פינגבק: 6 דברים לעשות בבית בחורף שהם פחות מסובכים ממה שנראה לכם | אבא, בא לי
מרץ 1, 2017 בשעה 1:43 pm
העוגיות לא מתייבשות גם אם משאירים בחוץ 12 שעות?
אהבתיאהבתי
מרץ 1, 2017 בשעה 3:41 pm
היי לאה, אני משאיר אותן על בתבניות של התנור בתוך התנור הסגור (אחרי שהתקרר). העוגיות לא מתייבשות וזה חיוני כדי שהרויאל אייסינג ייתיבש. אחרת הכל נמרח ונדבק אחד לשני
אהבתיאהבתי
מרץ 1, 2017 בשעה 3:42 pm
תודה רבה על התגובה המהירה 🙂
אהבתיאהבתי
מאי 20, 2017 בשעה 1:54 pm
האם אפשר להקפיא את העוגיות לאחר הקישוט ברויאל אייסינג?
אהבתיאהבתי
מאי 21, 2017 בשעה 8:30 am
היי יעל,
אפשר להקפיא את הרויאל אייסינג עצמו לאחר ההכנה (עד חודש בפריזר). לא הייתי מקפיא עוגיות שקישטת כבר. למען האמת לא ניסיתי אבל באופן כללי אני לא נוטה להקפיא עוגיות שכבר נאפו.
אהבתיאהבתי
פינגבק: 6 דברים לעשות בבית בחורף שהם פחות מסובכים ממה שנראה לכם | אבא, בא לי
ספטמבר 6, 2017 בשעה 8:27 am
שלום, אייפה אבקת מרנג? האם צריך להכין מרנג ולפורר אותו?
אהבתיאהבתי
ספטמבר 6, 2017 בשעה 9:51 am
היי דגנית,
אבקת מרנג אפשר לקנות בחנויות האפייה השונות. אם אין אבקת מרנג אפשר לקנות אבקת אלבומין או אבקת חלבון ביצה. לא נראה לי שלהכין מרנג ולפורר יעבוד כאן 🙂
אהבתיאהבתי
ספטמבר 10, 2017 בשעה 12:27 am
רון המון תודה על התשובה.
ביררתי ביותר מ-10 חנויות המתמחות באפייה, באף אחת מהן אין אבקת מרנג.
אכן קניתי אלבומין ושמתי גם קורט קרם טרטר. בסוף לא יצא מוצלח. כנראה אצטרך להכין שוב כדי להבין היכן טעיתי. תודה בכל אופן ☺️
אהבתיאהבתי
ספטמבר 10, 2017 בשעה 8:41 am
היי דגנית,
צר לי שזה לא הצליח.
חיפשתי מתכונים לרויאל אייסינג עם אלבומין, זה מה שמצאתי:
4 כפיות אבקת אלבומין
1/4 כוס מים
1/4 כפית קרם טרטר
3 כוסות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
מניחים את אבקת האלבומין והמים בקערת המיקסר ומניחים לעמוד כ-5 דקות.
מוסיפים קרם טרטר ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב.
מוסיפים כוס אבקת סוכר כל פעםעד שנטמע.
זה אמור לתת רויאל אייסינג יציב, אחרי הצביעה מדללים מעט עם מים לסמיכות הרצויה…
אהבתיאהבתי
אוקטובר 8, 2018 בשעה 12:25 pm
היי
כמה ימים אפשר לשמור את העוגיות המקושטות ? והאם שומרים במקרר או בטמפ' החדר?
אהבתיאהבתי
אוקטובר 8, 2018 בשעה 3:28 pm
היי מאיה,
עדיף לשמור את העוגיות בקופסה סגורה בטמפ' החדר (אבל לא במקום חם מדי).
הן יכולות להשמר מספר ימים – 4-5 לאחר מכן הן עשויות להתחיל להמרח בגלל הקישוט והלחות בארץ.
אהבתיאהבתי