אבא, בא לי

שרבוטים על אבהות, אוכל ומשק בית

3 דברים שהפתיעו אותי לאחרונה ומתכון קייצי עם טוויסט בועט

השארת תגובה

הפתעות. מי לא אוהב הפתעות? לא משנה מה הגיל שלנו, זה כיף לגלות הפתעות קטנות ובלתי צפויות כאלה בכל מיני מקומות.

למשל, לפני כמה זמן קיבלתי ממנהלת המשרד הודעה שמחכה לי חבילה בקבלה. אמרתי שזאת בטח טעות, כי למה שתגיע אליי למשרד חבילה? לא הזמנתי כלום. כשהגעתי, אכן חיכתה חבילה עם שמי עליה. החבילה היתה חבילת הפתעה שהגיעה מאתר LootCrate והכילה מתנות קטנות של גיקים (הכי אני!), ביניהן ארנק מדליק של סופרמן, בובה מדליקה של הנוסע השמיני ועוד מתנות מדליקות. מי לא היה רוצה להיות מופתע ככה עם חבילה מלאת מתנות מעולם התוכן החביב עליו? הניחוש שלי (שהתברר מן הסתם כנכון) היה שאחותי ואחי פינקו אותי במתנה 🙂 חמודים!!!

עוד דוגמה חיכתה לי לא מזמן במייל. אני מקבל המווווון מיילים מכל מיני רשימות תפוצה, ברמה כזאת שאני כבר מוחק בלי בכלל לקרוא את הכותרות. לפני כחודש, בעודי מנקה את המיילבוקס, נחו עיניי על כותרת מפתיעה – להקת Garbage מגיעה להופעה בארץ! נחשו למי היו כרטיסים להופעה עוד באותו היום… 🙂 אני משוגע על הלהקה (ובמיוחד על שירלי מנסון הסולנית) כבר לפחות שני עשורים! את ההופעה הקודמת שלהם בארץ הפסדתי ואין שום מצב שאני מפספס שוב…

ומה עם הפתעות מתחום האוכל אתם שואלים? אז לאחרונה הופתעתי לגלות שיש גבינת שמנת נפוליאון בטעם חלפניו ובתור חובב חריף הייתי חייב לנסות אותה. כמובן שהניסיון הראשון היה פרוסה עם גבינה וחלפניו. זה בהחלט היה טעים ככה, אבל הרגשתי שאם כבר יש לי פה חומר גלם מפתיע אני חייב לעשות איתו משהו מפתיע לא פחות. התייעצות קלה עם חברי לעבודה יאיר ("חתול") אופק הניבה את הרעיון המטורף של מאפינס מנגו-חלפניו. זה היה כל כך מסקרן שהייתי חייב לנסות. התוצאה ללא ספק מיוחדת, כיפית וקייצית. מוזמנים לנסות!

מאפינס מנגו-חלפניו

כן, זה חריף וזה מתוק וזה מהמם. מנגו הולך מעולה עם חריף (תשאלו את המטבח האסייתי…). אז החלטתי לקחת את הצ'אנס והופתעתי מהתוצאה! מוזמנים להפתיע את האורחים שלכם גם!IMG-20160730-WA0006

מצרכים:

1.5 כוסות קמח תופח
1/4 כפית סודה לשתיה
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
150 גרם גבינת "נפוליאון" חלפניו
3/4 כוס סוכר
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל אמיתי
1/4 כפית הל טחון (לא חובה)
1/4 כוס רוויון
1/2 כוס מנגו טחון

לקצפת:

100 גרם גבינת "נפוליאון" חלפניו
1/2 כוס מנגו טחון
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
200 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170°C
מנפים לכוס מידה קמח ואבקת סודה לשתיה.
בכלי נוסף מערבבים מנגו טחון ורוויון.
בכלי המיקסר מכניסים את החמאה, גבינת נפוליאון חלפניו וסוכר ומערבלים לתמיסה אחידה.
מוסיפים ביצים אחת-אחת עד הטמעה.
מוסיפים וניל והל עד הטמעה.
מוסיפים בהדרגה תערובת קמח ותערובת מנגו-רוויון לקבלת בלילה אחידה.
מחלקים לתבניות מאפינס ואופים כ-20 דקות – עד שקיסם יוצא יבש.

לקצפת – מקציפים מעט את גבינת הנפוליאון במיקסר לריכוך. מוסיפים חמאה, מחית מנגו ומתחילים להקציף. מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים כ-5 דקות.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר אהוב ומזלפים מעל המאפינס.

מוזמנים לצפות גם בסרטון שהכנתי 🙂

בתיאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s