לפני 6 שנים הפכתי לאבא.
את ההודעה על הלידה קיבלתי בעודי נוסע בריקשה בפאתי מומביי. תוך חצי שעה כבר היינו במרפאה וראינו את שתי העוללות הרכות שעיצבו אותנו מחדש. בימים שבאו לאחר מכן הגעתי להבנה שאין משהו בעולם שלא אעשה בשבילן, או לפחות אנסה.
והנה, שש שנים לאחר מכן, הנה אנחנו. נועה ומאיה כבר בכיתה א'. ילדות דעתניות, חכמות, יפות וקסומות. מצד אחד אני מרגיש שהזמן ממש טס ומצד שני עברנו כל כך הרבה בשנים האלה! וכמו שהן גדלו והתעצבו והתפתחו, כך גם אני.
וכמו תמיד התחיל קרנבל יום ההולדת, שהשנה נראה אף ארוך מאי פעם. חגיגה לכיתה של מאיה, חגיגה לכיתה של נועה, עוגה ביום ההולדת עצמו לכל אחת מהכיתות, חגיגה משפחתית, חגיגה בכיתה לכל ילידי נובמבר… והיד עוד נטויה! 🙂
אז הנה טעימה וירטואלית קטנה של עוגות יום ההולדת עד כה.
מאיה לא היתה בררנית ורק ביקשה עוגת וניל ולא שוקולד. הצעתי לה עוגת הפתעה (עוגת פינייטה – מתכון בהמשך הפוסט).
נועה ביקשה מייד עוגת שוקולד פיקאצ'ו (מתכון בפוסט הבא).
וכך נעניתי לאתגר ומילאתי אחר מבוקשן בשמחה ואהבה. מוזמנים ליהנות מן התמונות, המתכונים וגם לברך אם בא לכם 🙂
עוגת פינייטה
הבסיס של עוגת הפינייטה, לבקשת מאיה, הוא עוגה לבנה – White Cake – פשוטה אך טעימה. אפשר כמובן להרכיב אותה מכל עוגה שתחפצו. הרעיון הכללי הוא להרכיב עוגב שאת השכבה האמצעית מרוקנים וממלאים בסוכריות/ממתקים/כל מה שמתחשק לכם.
מצרכים:
200 גרם חמאה רכה
½ כוס שמן קנולה
2.5 כוסות סוכר
5 ביצים
3 כוסות קמח תופח
¼ כפית מלח
½ כוס חלב
½ כוס רוויון
2 כפיות תמצית וניל
הכנה:
- מחממים תנור מראש ל-160° ומרפגים תבנית עגולה בקוטר 24-26 בנייר אפייה
- במיקסר, מערבבים יחד חמאה ושמן עד שמתאחדים
- מוסיפים סוכר – כוס אחר כוס עד להטמעה
- מוסיפים את הביצים אחת אחת עד להטמעה
- מוסיפים כוס קמח אחת
- מוסיפים ½ כוס חלב
- מוסיפים כוס קמח שניה
- מוסיפים ½ כוס רוויון
- מוסיפים כוס קמח שלישית + מלח עד להטמעה. בעזרת לקקן מסירים גושים מדפנות הקערה.
- מוסיפים וניל עד להטמעה
- בשלב זה ניתן גם להוסיף צבע מאכל כדי לתת לעוגה צבע, או לוותר ולהשאיר אותה לבנה
- מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות עד שיציבה וקיסם שננעץ יוצא יבש
לאחר צינון העוגה ניתן לקשט אותה. העוגה יוצאת גבוהה ונפלאה.
להרכבת הפינייטה, השתמשתי בשתי עוגות. עוגה ראשונה חציתי בחצי הגובה כדי שתשמש מצד אחד כבסיס ומצד שני כמכסה לפינייטה.
את העוגה השניה השארתי בגובה מלא אך רוקנתי את המרכז שלה ע"י יצירת חיתוך עיגולי באמצע.

הבסיס ועליו העוגה המרכזית עם החור הממולא סוכריות עדשים
הנחתי שכבת בסיס תחילה. מרחתי קרם מסביב ומעל הנחתי את השכבה האמצעית עם החור. מילאתי את החור בסוכריות עדשים (ניתן להוסיף עוד סוגי סוכריות, מסטיקים, מיני מרשמלו וכו'). מרחתי שוב קרם על היקף העוגה ומעל הנחתי את ה"מכסה". כעת כיסיתי את העוגה בקרם וקישטתי בגנאש שוקולד לבן שצבעתי באדום תוך יצירת נזילות מבוקרות משולי העוגה. כמובן שתוכלו לקשט את העוגה בכל דרך שתרצו, אך עדיף עיצוב יחסית פשוט כדי לשמור את ההפתעה לחיתוך הראשוני כשהסוכריות נשפכות ממרכז העוגה…


כעת נותר רק להוסיף שם ולחכות לפנים המופתעות של הילדים כשחותכים את העוגה 🙂
על עוגת הפיקאצ'ו אכתוב בפוסט הבא… מבטיח שזה יהיה ממש בקרוב!

בפוסט הבא…