מכירים את זה שהילדים תמיד רוצים משהו אחר ממה שיש? תתכננו פעילות – והנה הם רוצים פעילות אחרת. תכינו אוכל – והם רוצים משהו אחר לאכול. תקבעו עם חברים – והם רוצים לרדת בכלל לגינה לנסוע ברולר בליידס… ובינינו, הרי בסוף הם יגידו שבבית יותר טעים / כיף / נעים / נחמד…
עכשיו תוסיפו לכל זה את מזג האויר שהולך ומתקדר עלינו לטובה (גשמי ברכה וזה), ימים גשומים וקרים, חושך בשעה מוקדמת מדי, והנה, אתם מוצאים את עצמכם ספונים בבית עם כל החבורה (ולפעמים גם חבר או שניים או יותר) וצריכים לאלתר עם מה שיש בבית…
הדבר האחרון שאתם רוצים זה להתפס לא מוכנים כשזה קורה, אז הנה כמה רעיונות לפעילויות פשוטות בבית שאפשר בהיערכות לא גדולה להרים בימים הביתיים האלה.
אוהל
לקטנים שבחבורה – אבל לא רק – כיף מאוד לארגן אוהל מהרהיטים שבבית. מותחים סדינים משולחן האוכל לספה, בין הספות, מארגנים מתחת מבוך כריות ומתכרבלים על השטיח. אפשר לארגן ככה קומזיץ ביתי עם צלחת פירות חתוכים וחטיף בריאות. הכיף מובטח! כל מה שדרוש הוא כמה סדינים, אטבי כביסה לחיזוק, כיסאות אוכל וספות או כל רעיון שיאפשר ליצור חלל כיפי לילדים (ולכם – תודו שאתם גם רוצים!). קלי קלות!
יצירה
עוד פעילות שילדים תמיד נהנים היא יצירה. אולי לנו לא תמיד בא טוב מריחות של דבק על השולחן, אבל לפעמים זה עדיף על ילדים מחופפים בבית… אז שומרים כמה גלילי ניר טואלט גמורים, מוציאים שאריות של ניר קרפ מהקישוטים של סוכות, אפשר גם עיתונים ישנים ומגזינים, ומוצאים בפינטרסט רעיונות ליצירה בבית. זה כיף, זה מפעיל את הדמיון, זה ממחזר חומרים וזה צבעוני. תנו לעצמכם ולילדים להתפרע עם הדמיון… אח"כ אפשר גם לעשות הצגה עם הדמויות!
קריאה
הבנות שלי עלו השנה לכתה א'. אנחנו בדיוק בשלב שלומדים לקרוא ולכתוב. לחבר מילים מאותיות. לזהות תנועות וצלילים. להכיר את סימני הניקוד, הפיסוק והדגשים. מצד שני – בין כל החוגים והמפגשים עם חברים – לא תמיד יש זמן להשקיע בלימודים כמו שהיינו רוצים. אחר צהריים סגרירי יכול להיות הזדמנות טובה לעשות קצת חזרות על קריאה. שולפים את אחד מספרי הילדים האהובים ומתחילים לזהות אותיות וצלילים, לחבר מילים ומשפטים. עם ההצלחה נבנה להם הבטחון ונפתח להם התיאבון לנסות עוד ולהצליח עוד.
עוגיות
אחד הדברים הכיפיים לעשות עם ילדים זה כמובן להכין עוגיות. החל מעירבוב החומרים והוספתם, דרך הפיכתם לבצק, ההתעסקות עם הבצק, במערוך והחותכנים. זה גם כיף לילדים וגם טעים בסוף! בד"כ יש את כל הרכיבים בבית ואפשר לגשת לעבודה. חשוב לבחור חותכנים שיתאימו למצב הרוח ומזג האויר 🙂 הנה כמה דוגמאות לעוגיות שאתם יכולים לנסות אם בא לכם… קחו בחשבון שכנראה יהיה לכלוך ובלאגן, אבל זה עדיף מאשר בוץ על כל הבית, לא?
אוכל
כמובן שצריך גם להאכיל את הזאטוטים (ידעתם שאפשר גם לכתוב "זעטוטים"?!). אז אם הם בקטע אפשר להרים ארוחה יחד איתם. זה כיף ומקנה להם אהבה למטבח ומיומנויות שטוב שיהיו (בתכנון נכון קדימה תוכלו לארגן שהם יבשלו לכם… 😉 ). אבל לא תמיד יש סבלנות ובא לתקתק ארוחה בזריזות.
האתגר – כהורה שעובד במשרה מלאה ומגדל בנוסף 3 ילדים – לא תמיד יש לי במקרר אוכל מוכן לחימום והגשה. מודה. עד שמגיע הרגע שכולם מקולחים ובמיטות, למי יש כוח להתחיל לעמוד ולבשל?! ולקנות אוכל מוכן מעולם לא קרץ לי…
אבל (!) לאחרונה גיליתי שטבעול עשו מהלך והוציאו את כל הרכיבים הלא מזוהים מכמה מהמוצרים שלהם, ביניהם שניצל התירס הידוע, המוכר והאהוב. אני מודה שמאז שנולדו הבנות לפני 6 שנים לא הכנסתי אוכל קפוא הביתה, אבל אחרי שהתנסיתי בעצמי בהכנת השניצל של טבעול וראיתי שהוא אכן מרכיבים ביתיים בלבד – דעתי השתנתה ואני מרגיש שלם לגמרי לתת אותו לילדים. וגם לפרגן לעצמי (מה, לא מגיע לי?!). אגב, אם תהיתם, המרכיבים של השניצל היום כוללים רק תירס, קמח, גלוטן, חלבון ביצה, מלח, שמן קנולה ופירורי לחם. זהו. והכיף הכי גדול הוא שכל ליין המוצרים של טבעול יעבור את מהפך הרכיבים הביתיים עד 2018. לא עוד מוצרים עם E בהתחלה או מילים לא מוכרות…
עוגת שמרים
כן, שמעתם נכון! גם עוגת שמרים לא חייבת להיות כזה סיפור. זה הרבה פחות מסובך ממה שנראה לכם. מה שחשוב זה להכין את הבצק מוקדם ככל האפשר כדי שיהיה לו זמן לתפוח! 🙂
מרכיבים
500 גרם קמח לבן (2/3 3 כוסות)
12 גרם שמרים יבשים
2/3 כוס חלב שקדים/סויה
80 גרם סוכר
120 גרם רסק תפוחים (לא ממותק)
90 גרם שמן צמחי
½ כפית מלח
הכנה
במיקסר עם וו לישה נלוש את כל רכיבי הבצק מלבד המלח במשך 2-3 דקות. לאחר מכן נוסיף את המלח ונלוש עוד 8 דקות, עד שהבצק דביק וריחני.
נעביר את הבצק לקערה משומנת ונכסה במגבת כדי שייתפח ויכפיל את נפחו. בחורף זה ייקח שעתיים בכיף. בקיץ פחות… זה הזמן ללכת לשחק עם הילדודס.
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-2. כל חלק נרדד למלבן בעובי כחצי ס"מ ונמרח עליו את המילוי שנרצה.
אני מאוד אוהב למרוח בממרח שוקולד טעים, או לפזר תערובת של קינמון וסוכר, אבל זה באמת תלוי בכם במה אתם רוצים למלא. זה אפילו יכול להיות מילוי מלוח! (רק תפחיתו מעט מכמות הסוכר בבצק קודם).
כאשר הבצק מרוח כולו, מגלגלים אותו לגליל ומעצבים. אפשר ללפף אותו בתבנית אינגליש קייק, אפשר לחתוך אותו לטבעות ולסדר בתבנית, אפשר להכניס כל טבעת לתבנית מאפין אישית או כל צורה שתעדיפו…
כעת נתפיח לחצי שעה נוספת ובינתיים נפעיל את התנור על 160°c.
בעודנו ממתינים נכין גם סירופ סוכר – ¼ כוס מים או חלב שקדים עם ¼ כוס סוכר – נביא לרתיחה עד שמסמיך מעט.
לפני האפיה נמרח את הבצק בסירופ הסוכר ונאפה כ-25-30 דקות. נדקור את העוגה עם קיסם בחיבור כדי לוודא שהבצק אפוי. במידה ועדיין לא אפוי, נשאיר בתנוח לעוד מספר דקות ונחזור על הבדיקה.
לאקסטרה שחיתות רצוי למרוח את העוגה בסירופ הסוכר שוב לאחר האפייה מייד כשמוציאים את העוגה…
תתכוננו לכך שחברים ושכנים יתחילו להזמין את עצמם אליכם כשיגלו שאתם אופים עוגות שמרים… 😀
בתיאבון וחורף חם! ♥
אתר זה הוא חלק מקבוצת הכוורת