אבא, בא לי

שרבוטים על אבהות, אוכל ומשק בית

סופגניות כמו שמעולם לא הכרתם

2 תגובות

חנוכה חזר לביקור השנתי שלו ואיתו גם החשק שלי לפנק את הילדים במטעמים מתוקים ברוח החג.

אז אחרי שכבר עברנו על המתכונים המוכרים של סופגניות האשל של אפ וגם הצ'ורוס (שאמנם הם לא מאכל חג מסורתי אבל זה מטוגן וזה מתוק וזה טעים וזכותי!) הגיע הזמן למשהו חדש.

עכשיו השאלה מה להכין? אני משוגע על סופגניות, אבל בבית הן תמיד יוצאות לי כמו ספוג של שמן. לביבות זה לא הסגנון שלי… ואז נזכרתי במתכון נחמד של מאנקי ברד שהכנתי פעם שדרש קצת התאמות אבל החלטתי לנסות.
jewish-1577208_640מה זה מאנקי ברד אתם שואלים? למי שלא מכיר, מאנקי ברד (Monkey Bread) הוא מאפה – לרוב מבצק שמרים – אשר עשוח מפיסות פיסות של בצק שניתן לתלוש מן המאפה. לרוב אלו כדורי בצק שמוצמדים יחד בתבנית. לעיתים משתמשיפ בפיסות בצק ואז זה גם נקרא Pull-Apart Bread.

כאן החלטתי לעשות כדורי בצק שמרים ממולאים בריבה – מעין מיני סופגניות – אשר יתכרבלו להם יחדיו בתבנית קוגלהוף חמודה. כמובן שכל תבנית עוגה תתאים לצורך העניין, בין אם תבנית אינגליש קייק או באנדט או כל צורה שתרצו.

מאנקי ברד מיני סופגניות

מרכיבים:

¼2 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
¾ כוס חלב סויה או מים
2 כפות שמן קנולה
¼ כוס סוכר
¼ כפית מלח
ריבה למילוי לפי טעמכם (או שוקולד או ממרח שוקולד או כל מילוי אחר למיני סופגניות שתחפצו)

הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה הכניסו את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח ולושו כ-5 דקות.
  2. לאחר 5 דקות הוסיפו את המלח ולושו עוד 5-10 דקות נוספות.
  3. כסו את הקערה והתפיחו את הבצק עד הכפלת נפחו.
  4. שמנו תבנית אפיה (קוגלהוף או כל תבנית אחרת) בשמן קנולה.
  5. ביצעו פיסות בצק (מעט קטנות יותר מכדור פינג-פונג), שטחו אותן על כף היד, הניחו מילוי במרכז וסגרו לכדור.
    2016-12-25-15-33-50
  6. הניחו את הכדורים בתבנית בשכבה אחת. לאחר שסיימתם שכבה, מרחו בעדינות שמן בעזרת מברשת מעל כדורי הבצק שבתבנית והמשיכו למלא את התבנית. בסיום מרחו את השכבה העליונה בשמן גם כן.
  7. בסיום תהיה התבנית מלאה עד למחצית גובהה בערך.
  8. כסו את התבנית והניחו לבצק לתפוח בשנית עד להכפלת הנפח (כשעה – שעה וחצי בחורף).
    2016-12-25-18-17-59
  9. בזמן התפיחה השניה חממו תנוח ל-170°c .
  10. אפו למשך כ-25 דקות ובדקו בין הכדורים כי הבצק אפוי. הבצק למעלה יהיה שזוף אך רך.
  11. הפכו את התבנית על גבי תבנית אפיה שטוחה מרופדת בניר אפייה. במידה והחלק הפנימי של העוגה אינו אפוי ניתן להכניס בחזרה לתנור להשחמה של החלק הפנימי.
  12. צננו את העוגה לטמפ' החדר, פזרו אבקת סוכר והתחילו לבצוע!

תודו שזו דרך מקורית למאכל החג המסורתי הזה 🙂

חג אורים שמח ו…

בתאבון 

2 מחשבות על “סופגניות כמו שמעולם לא הכרתם

  1. אני מוכרח לנסות! תודה מלך!

    אהבתי

כתיבת תגובה