חג שבועות כבר נוקש לנו על הדלת וזה הזמן שכולנו – בין אם מארחים ובין אם מתארחים – מתכוננים לחג הלבן.
השנה הכנתי לכם 3 מתכונים (כולל אחד מלוח!) שיאפשרו לכם להרשים בלי הרבה מאמץ – תודו שבסופו של דבר זה הכי חשוב 🙂
אז ניגש ישר לעניין כי יש לנו הרבה עבודה…
שבלולי שמרים וגבינות
לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
8 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
2 ביצים
240 מ"ל (1 כוס) חלב
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
מילוי:
"גבינה למאפים 9% של "השף הלבן
תוספות לפי הטעם (קצח, זעתר, סומק, זיתים, בצל מטוגן, קונפי שום, בצל ירוק, פפריקה וכו')
מעט מלח
ביצה להברשה
הכנה:
את כל חומרי הבצק מלבד המלח נכניס לקערת המיקסר עם וו לישה. נלוש עד שנוצר בצק ואז נוסיף את המלח. נלוש במיקסר כ-10 דקות. לאחר מכן נעביר להתפחה עד הכפלת הנפח, או ללילה במקרר.
נשטח את הבצק עם מערוך לריבוע גדול ונמרח עליו את הגבינה למאפים. מעל נפזר את התוספות שבחרנו. נפרוס לרצועות של כ-1 ס"מ ונגלגל לשבלולים. נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה, נבריש בביצה ונאפה עד הזהבה – כ-20 דקות.
עוגת גבינה – חמאת בוטנים ובננות מקורמלות
לעוגה:
120 גרם פתי בר
50 גרם חמאה מומסת
7 גרם ג'לטין (חצי שקית)
רבע כוס מים קרים
1 חבילה בלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן
1 כוס חמאת בוטנים חלקה מרוככת כמה שניות במיקרו
לבננות:
ָ30 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום כהה
3-4 בננות חתוכות לפרוסות
הכנה:
נפזר את הג'לטין על פני המים הקרים ונניח בצד ל-20 דקות לספוח את הנוזלים.
בשקית חזקה (או במעבד מזון) נפורר פתי בר לפירורים. נערבב עם החמאה המומסת ונשטח על תחתית התבנית. נכניס לפריזר להתייצב.
בקערה, נערבב חבילה של בלילה להכנת עוגת גבינה של "השף הלבן" עם חמאת הבוטנים.
נמיס את הג'לטין במיקרו בפולסים של 10 דניות עד שנעשה נוזלי ושקוף לגמרי.
נוסיף את הג'לטין המומס לבלילת הגבינה וחמאת הבוטנים ונערבב היטב. נמזוג את התערובת על גבי בסיס הפירורים בתבנית.
נכניס למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
נמיס חמאה וסוכר במחבת עד המסה. נוסיף פנימה בננות חתוכות ונקרמל למידה הרצויה. נצנן ונמזוג מעל העוגה המקוררת.
עוגת קרפים – מוס קרם פרש – וקצפת שוקולד
להר של קרפים:
100 גרם חמאה מומסת
3 כוסות חלב
6 ביצים
200 גרם קמח
80 גרם אבקת קקאו
100 גרם סוכר
לקצפת קרם פרש:
1 מיכל קרם פרש של "השף הלבן"
2 מיכלי שמנת מתוקה קרים מאוד
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקצפת שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה בטעם שוקולד "השף הלבן"
3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
הכנה:
קרפים – נערבב חומרים יבשים בקערה. נוסיף ביצים ונטרוף היטב. נוסיף לסירוגין חלב וחמאה מומסת ונטרוף היטב במיקסר ידני או במטרפה.
נחמם מחבת non-stick ונמזוג רבע כוס בלילה בכל פעם. נסובב את המחבת לקבלת שכבה אחידה ודקה של בלילה. נהפוך כאשר התייצב ונוציא לצלחת.
מוס קרם פרש – בקערת מיקסר עם ראש הקצפה נכניס מיכל אחד של קרם פרש ושני מיכלי שמנת מתוקה. נוסיף פודינג ונקציף היטב לקבלת קרם יציב ומבריק.
קצפת שוקולד – בקערת מיקסר עם ראש הקצפה נכניס מיכל אחד של שמנת מתוקה להקצפה בטעם שוקולד של "השף הלבן" עם 3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד. נקציף לקצפת יציבה וחומה. נעביר לשקית זילוף.
הרכבה:
בצלחת הגשה נניח קרפ ועליו נמרח שכבה של הקרם. מעל נניח קרפ נוסף וחוזר חלילה עד הגובה הרצוי.
מעל הקרפ העליון ביותר לא נמרח קרם. נזלף קצפת שוקולד בעיצוב המועדף עלינו ונקשט עם אבקת סוכר.
אם יש לכם מתכונים מעניינים – מוזמנים להשאיר לי בתגובות 🙂
שיהיה חג שמח וכמובן… בתיאבון!
פינגבק: אוסף מתכוני חג השבועות שאתם חייבים שיהיה לכם, כל השנה | זה מה שהיא אמרה