אבא, בא לי

שרבוטים על אבהות, אוכל ומשק בית

על ספארי, נוסטלגיה ועוגת בננות חלומית

השארת תגובה

כשהייתי סטודנט לתואר ראשון (ביולוגיה – תודה ששאלתם), מצאתי את עצמי עובד בספארי ברמת גן.

וכשאני אומר "מצאתי את עצמי" אני מתכוון למעשה שזאת היתה הגשמה של חלום – שכן מאז שהייתי ילד בקייטנות הקיץ בספארי חלמתי שכשאגדל אעבוד שם.

את העבודה קיבלתי ממש בפוקס – כשהתקשרתי לברר הודיעו לי שבדיוק היום האחרון למיונים ושאם אני מעוניין שאגיע מייד ואכין הרצאה. מפה לשם – התקבלתי ועבדתי שם בתור זברה. סתםםםם – הייתי מדריך קבוצות ילדים (בעיקר קטנטנים בכיתות א'-ג') ועבדתי בתחנות בשבתות.

השכר היה זעום (בינינו זה היה כמעט בהתנדבות) אבל היה כיף. ובין השאר גם היו חבר'ה נחמדים. לאחר שהתקבלתי לעבודה עברנו קורס הכנה. אני זוכר שנאלצתי לוותר עבורו על שיט של כל המשפחה, אבל החלטתי שזה ממש חשוב לי.

בין כל הדברים שלמדנו שם, באחת ההפסקות, קיבלתי את המתכון הבא לעוגת בננות. מאז הכנתי אותו עשרות פעמים והוא תמיד מצליח. וכמו שתראו גם פשוט בטירוף!

במקרה זה בחרתי להכין את העוגה בתבנית באנדט שירשתי מסבתי שנפטרה לא מזמן (עוד על זה בפוסט קרוב). אז קדימה, למשימה!

עוגת הבננות מהספארי

מצרכים:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
½ כוס סוכר חום
2 ביצים
כוס בננות מעוכות (3-4 בננות רכות)
2 כוסות קמח תופח + ½ כפית סודה לשתייה + ¼ כפית מלח
½ כוס שמנת מתוקה
½ כוס צימוקים (אני שם שברי שוקולד מריר במקום)
½ כוס אגוזים קצוצים (אני שם נטיפי חמאת בוטנים או שברי שוקולד לבן במקום)
לגנאש שוקולד (אופציונלי):
150 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמנת מתוקה

IMG_20170623_073103~2

הכנה:
נערבב הרכיבים לפי הסדר במיקסר עם וו גיטרה או בקערה עם כף.
נשמן את התבנית ונקמח כדי שהעוגה תשתחרר בקלות.

תבנית משומנת ומקומחת

תבנית משומנת ומקומחת

לעוגה: נחלק ל- 2 תבניות אינגליש קייק גדולות
למאפינס: נחלק לתבניות מאפינס עד ¾ הגובה בכל שקע
ניתן לתערובת לשבת 10 דקות.
נקשט למעלה עם פרוסות בננה דקות ונאפה בתנור על 180°  עד שקיסם יוצא יבש.
למאפינס – נאפה כ-12 דקות.
לגנאש שוקולד – נשבור את השוקולד לקוביות ונניח בכלי עמיד למיקרו. נמזוג את השמנת מעל ונמיס במיקרו בפולסים של 15 שניות ונערבב בין חימום לחימום. נמשיך עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
נמזוג את הגנאש על העוגה.

הערות:

  • אפשר להכין כעוגה – בשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית באנדט אחת.
  • אפשר גם להכין כמאפינס.
  • ניתן להחליף את השוקולדים למיניהם בפירות יער / אוכמניות קפואים ואז החמצמצות נותנת קונטרה נפלאה למתיקות של העוגה

IMG_20170623_073412~2

בתיאבון!

אתר זה הוא חלק מקבוצת הכוורת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s