אבא, בא לי

שרבוטים על אבהות, אוכל ומשק בית

שנה טובה – עוגה טובה

השארת תגובה

שנה חדשה התחילה לה וזה הזמן להגיד די! די עם העצלנות והדחיינות. הזנחתי את הבלוג זמן רב מדי והגיע הזמן לחזור ולכתוב. ומה מתאים יותר לראש השנה מאשר עוגת תפוחים מתוקה ומפנקת, מעלה ניחוחות של תבלינים משכרים ועוד שלל תיאורים ציוריים! ובנוסף לכל היא טבעונית והיא תגרוף מלאאאא מחמאות.

השנה רק התחילה אבל היא טומנת בחובה שלל הרפתקאות, הפתעות וגם מתכונים. הנה – עוד יומיים אני אורז את הבעל והילדים ואנחנו נוסעים לחופשה מפנקת שממנה בתקווה אחזור עם עוד טעמים, השראה, חמרי גלם חדשים וכמה קילוגרמים עודפים (אגב נוסעים לבלגיה והולנד – עדכונים בהמשך…) 🙂

nfdהפעם החלטתי להכין עוגה טבעונית ששיחקה אצלי תפקיד חשוב בזמן האחרון וגם כיכבה בשולחן החג. בעוגות טבעוניות תמיד ישנה הדילמה – מה יחליף את הביצים? במתכון הזה, השילוב של רסק התפוחים והשמן עושה עבודה נפלאה גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם.

ומילה על חומץ בעוגות… אל תפחדו לשים את החומץ. הוא חיוני כדי ליצור את האווריריות והקלילות. החומץ יוצר תגובה כימית עם אבקת הסודה לשתייה ולמעשה מתפרק, כך שלא יישאר כל טעם של חומץ. סמכו עליי!

יאללה, ניגש לתכל'ס! עוגת תפוחים ותבלינים טבעונית!

מצרכים לעוגה:

1.5 כוסות קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
¾ כוס סוכר (רצוי חום בהיר)
¼ כפית ציפורן
כפית קינמון
1 כוס חלב שקדים / סויה / אורז / מים
כפית תמצית וניל אמיתית (רצוי אבל אפשר גם פשוט אם אין לכם…)
¼ כוס רסק תפוחים לא ממותק
¼ כוס שמן צמחי
2 כפות חומץ תפוחים
תפוח אחד קטן – חתוך לקוביות קטנות יחסית ומקומחות (כדי שלא יישקעו בבלילה לקרקעית)

מצרכים לזיגוג:

75 גרם אבקת סוכר
חלב שקדים וכו' לפי הסמיכות הרצויה
שקדים פרוסים / גרעיני דלעת וכו' לקישוט

מפשילים שרוולים ולעבודה…

מחממים תנור ל-180°C, משמנים תבנית באנדט ומקמחים אותה.

בקערה מנפים קמח, אבקת סודה לשתייה, ציפורן, קינמון.

בכוס מידה גדולה מערבבים חלב שקדים, שמן, רסק תפוחים ווניל. מוזגים לקערה עם היבשים ומערבבים לאיחוד במטרפה. מוסיפים את החומץ ומערבבים שוב להטמעה.

 

 

 

מערבבים פנימה את קוביות תפוחי העץ ומוזגים לתבנית. אפשר לקשט מלמעלה בפרוסות דקות של תפוח עץ. חשוב שיהיו דקות כדי שלא יישקעו.

cof

אופים כ-20 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים בלבד. רצוי לסובב את העוגה במחצית זמן האפייה.

cof

לזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר עם חלב השקדים – ממש טיפה בכל פעם כי בן רגע זה הופך לנוזלי מדי! אם רוצים אפשר גם להוסיף מעט תמצית וניל. מזלפים עם מזלג או כפית מעל העוגה ומקשטים בפרוסות שקדים, גרעיני דלעת או כל מה שמתחשק לכם.

בתיאבון ושנה טובה 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s